Pobles

Santa Pau

Poble situat al centre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre els municipis d'Olot i Mieres.

Aquesta població medieval fou el centre de la baronia de Santa Pau, amb el castell (s. XIII-XIV) que té la façana a la plaça porticada.

Ha estat declarada Monument Històric Artístic.

Olot

És la capital de la Garrotxa.

Ciutat coneguda per ser terra d'artistes.
Els tallers de sants foren a l'antiguitat, juntament amb el tèxtil, un dels motors econòmics de la ciutat.

L'Escola d'Art d'Olot ha format artistes de renom com Marià Vayreda.Val la pena la visita al Museu Comarcal, al Museu dels Volcans i el Museu dels Sants.

Passejant pels seus carrers es pot trobar la petja de l'art modernista arreu. Dos dels seus edificis més emblemàtics són la Casa Solà de Morales i la Casa Gaietà.

Les Festes del Tura, que es duen a terme del 6 a l'11 de setembre, són molt populars i concorregudes.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca és un dels termes municipals més petits d'Espanya.

Està situat sobre un cingle basàltic, que té més de 50 metres d'alçada i gairebé un quilòmetre de longitud. Aquest cingle es formà per una colada de lava procedent del volcà Croscat.

Atesa l'espectacularitat del perfil de l'església del poble, juntament amb les cases penjants sobre el cingle, el poble ha estat motiu d'innombrables pintures i fotografies.

Al poble, també s'hi pot trobar una pedrera de basalt, l'única activa que existeix actualment a Espanya.

Besalú

Besalú és una ciutat comtal que compta amb conjunt historicoartístic medieval considerat un dels més ben conservats de tot Catalunya.

El seu pont romànic sobre el riu Fluvià, el call jueu i l'església del monestir de Sant Pere, que data del segle XII, són els monuments més destacats.

Els Hostalets d'en Bas

Aquest és un pintoresc poble situat a la Vall d'en Bas, a l'oest de la comarca de la Garrotxa.

S'ha de subratllar el carrer Teixeda, declarat Monument Historicoartístic Nacional. Aquest carrer està adornat, la major part de l'any, per desenes de geranis de tots colors, que pengen dels balcons de fusta.